Feestelijke opening Palmenmarkt

Het is weer bijna tijd voor de grootste en gezelligste kermis van de regio. Vrijdag 11 april wordt Palmenmarkt geopend op het pleintje achter het stadhuis met een schitterende kindershow en animatie vanaf 17 uur. Om 17.50 uur volgt de officiële opening met om 18 uur een rondgang. De burgemeester houdt een korte toespraak en stuurt vervolgens honderden ballonnen de lucht in. De Bellemannen begeleiden de kinderen tot 12 jaar op gratis ritjes op de foor. Om 22 uur kan je achter het stadhuis een spetterend vuurwerk aanschouwen. Op zaterdag 12 april gaat de jaarmarkt door in Kollegestraat en Diestseweg. In deze straten vindt op 15 april eveneens de dinsdagmarkt plaats. Tijdens de familiedag op dinsdag 15 april kan je met de hele familie tot 22 uur van de leukste attracties genieten aan verminderde prijzen.

meer info: dienst lokale economie, 014 56 60 94, economie@geel.be

Gewijzigde verkeerssituatie door Palmenmarkt

Dinsdag 8 april wordt Palmenmarkt opgesteld. Het oprijden van de kermiswagens vanaf Ring en voetbalstadion De Leunen is elk jaar een hele onderneming en gebeurt onder begeleiding van de politie. Op deze dag geldt een parkeerverbod op de Werft en verschillende centrumstraten. De randparkings en de parking Ecodroom blijven toegankelijk. Vanaf 13 uur kan je moeilijk doorgaand verkeer ervaren in het centrum. Hou vanaf woensdag 9 april tot en met woensdag 16 april ‘s middags rekening met deze gewijzigde verkeerssituatie. De parkings op de Werft zijn ingenomen door kermiswagens. De randparkings en de parking Ecodroom blijven toegankelijk. Tijdens Palmenmarkt is geen doorgaand verkeer mogelijk vanuit Pas naar Diestseweg en Kollegestraat.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Schepencollege daagt verenigingen uit

Op vrijdag 30 mei – dat is tijdens het verlengde Hemelvaartweekend – doet de fietskaravaan van ‘De 1000 km van Kom op tegen Kanker’ rond 12u zijn intrede op de Markt. Geel is die dag middagstad. Dat wil zeggen dat het de eindbestemming is van de voormiddagetappe, en de startlocatie van de namiddagetappe. Landen, Evergem en Waregem zijn middagstad op de andere dagen van deze fietsvierdaagse. De vier middagsteden zijn de uitdaging aangegaan om de renners ’s middags te verwelkomen met de langste erehaag. Het stadsbestuur roept de Gelenaars dan ook op massaal af te zakken naar de Markt. Om die oproep kracht bij te zetten lanceert het schepencollege drie uitdagingen. Wie met de grootste groep deelneemt aan de erehaag, de leukste slogan voorziet of de beste animatie brengt maakt kans op een tegenprestatie of ontbijt aangeboden door de schepenen.

Je kan je deelname aan de erehaag op voorhand bevestigen via de cultuurdienst. Voor groepen en verenigingen is dit aangewezen. Het lokaal bestuur roept nog op om een geel accent te dragen. Streefdoel is om met een gele, uitbundige en levendige waaier van zo’n drieduizend deelnemers de honderden renners een warm hart toe te juichen. Wie zich niet geroepen voelt om de uitdagingen aan te gaan, maar toch graag een handje helpt, kan zich als vrijwilliger opgeven. Voor de wafelbak is de cultuurdienst nog op zoek naar groepen en individuen die wafels willen bakken, ofwel op de dag zelf, ofwel op voorhand. De organisatoren voorzien ingrediënten voor drieduizend wafels. Ook voor het opstellen van de erehaag zoekt de cultuurdienst nog vrijwilligers.

meer info: cultuurdienst, 014 56 66 85, cultuurdienst@geel.be

Tentoonstelling mixed media door Inout-Art

Inout-Art Geel is een kunstcollectief waarbij ‘In’ staat voor inhoud en ‘out voor het uiten van kunst naar anderen toe. Inout-Art wil via sculpturen, keramiek, juwelen, fotografie, schilderijen en tekenkunst de toeschouwer laten genieten van lijn, kleur en vorm. Nog tot 30 april april loopt in de bib een tentoonstelling met hun werk. Gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Leeskasteel ‘Pasen’ in de bib

Klinkt Pasen als muziek in je oren, kom dan op zaterdag 5 april zeker luisteren naar een muzikaal begeleid verhaal in de bibliotheek. Wie weet ga je wel naar huis met een zelf geknutseld paasmandje. Het leeskasteel richt zich tot kinderen vanaf 4 jaar en start om 10.30u. Het einde is voorzien rond 11.30u. Inschrijven is verplicht.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Geo-cachen: Op schattenjacht in Geel

Ga op zondag 6 april mee met de gids op schattenjacht in Geel. In onze stad liggen een 100-tal kleine schatten verstopt. Met een draagbare GPS, smartphone of tablet met GPS-functie kan je deze schatten opsporen en interessante plekjes ontdekken. Breng alvast een GPS, smartphone of tablet mee. Ben je niet in het bezit van één van deze gadgets? Geen nood, het is ook leuk dit in groepjes te doen en aan te sluiten met iemand die dit wel bezit. Deelnemen is gratis. Afspraak om 14u aan het Toerismehuis op de Markt.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be  

Luysterbos laat je kennismaken met centrumparking Ecodroom

Gelenaars die een drempel ervaren om centrumparking Ecodroom te gebruiken kunnen op donderdag 10 april en 8 mei deelnemen aan een kennismakingsmoment met de parking. Op beide data staan telkens twee sessies gepland: één om 10u en één om 11.30u. Deelnemers verzamelen in de foyer van cultuurcentrum de Werft om vervolgens in groep een bezoek te brengen aan de parking. Tijdens de kennismaking wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je gebruik kan maken van de ondergrondse parking. Voor wie dit wenst is na afloop de mogelijkheid voorzien om onder toezicht met je eigen wagen in en uit de parking te rijden. Dit initiatief is een samenwerking tussen parkingbeheerder Besix Park, de Geelse seniorenraad en dienstencentrum Luysterbos. Inschrijven is verplicht en kan via onderstaande gegevens.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70,

Toerisme Geel organiseert Open Huis

Spring op zondag 6 april tussen 10u en 18u eens binnen bij Toerisme Geel en welke gloednieuwe producten ze dit seizoen te bieden hebben. Je krijgt in primeur drie nieuwe formules voorgeschoteld: een wandelzoektocht op kindermaat, een zomerfietszoektocht (van VVV) en de geocach ‘Expeditie Geel’. Bij aankoop van één van deze drie nieuwe producten krijg je een gratis ‘Goodie Bag’.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Opendeur centrumwinkels

Op zondag 6 april 2014 houden de handelaars van het centrum een voorjaarsopendeur van 13 tot 18 u. Nog op zoek naar een lente- of zomeroutfit of gewoon zin om genieten van een terrasje? Kom dan zeker langs.

meer info: www.centrumgeel.be